Az előző rész tartalmából:

Angyalkát (Mollyt) 15 ezer Forintért vásárolja meg Klári. Vonszolja magát az autóig, ereje nincs, menni alig tud, hiszen 2,5 évig egy olyan rövid lánchoz volt kikötve, hogy járni sem tudott megtanulni. Így kezdett új életet és fordított hátat régi "otthonának", az ormánsági szemétdombnak.

 

3. rész: Angyalka új nevet és életet kap

- Mindent felejts el és innentől kezdve semmire sem szabad emlékezned. Mindent, ami veled történt, el kell felejtened.

Ezekkel a szavakkal emelte autójába Klári Angyalkát. Budapest felé csendben utaztak, egyikük sem szólalt meg. Klári néha csak arra lett figyelmes, hogy Angyalka nagyokat sóhajtott az autó hátsó ülésén. Aludt. Ilyen mélyen és nyugodtan talán még sohasem sikerült a fejét lehajtania. Álmában arra gondolt, hogy Janika, vajon még mindig ott feküdhet-e a szemétdomb tövében és zokog-e amiatt, hogy neki el kellett onnan jönnie. A 3 órás út során csak akkor emelte meg a fejét, amikor már besötétedett és a városi fények szokatlannak tűntek számára. Mellső két lába megremegett a gyengeségtől, ahogy megemelkedett, körbenézett: a Parlament előtt haladtak el és egy hatalmas, kisimított vizet látott (a Dunával gyorsan barátságot kötött).

Klári a budai alsó rakparton haladt. A város közeli agglomerációban élt egy családi házban. Gondozott, kertes ház várta Angyalkát. Barátainak 1 nappal korábban elmagyarázta Klári, hogy az új jövevényt szeretni kell majd, de tartsák meg a tisztes távolságot is, mert Angyalkának nehéz élete volt. Eddig!

Hogy megértették-e a kertes ház lakói, nem tudom. De, amikor Klári autója előtt kinyílt a kovácsoltvas kapu, mindenki a kocsi elé szaladt és kíváncsian várták, milyen is Angyalka.

Klári két kézbe vette a kutyát, amit szófogadóan, csendesen tűrt továbbra is. Új gazdája a ház bejárata elé csergeszőnyeget terített, arra fektette Angyalkát. - Ez itt a te helyed! Mondta az asszony, de bármikor bejöhetsz hozzánk. - Mi és a barátaid, vigyáznak majd rád. Angyalka a legszebb pillantásával felnézett az asszonyra és mind, aki megnyugodott, hogy "hazatért", újból álomra hajtotta a fejét.

Aznap este többet nem beszéltek egymáshoz. Angyalka csak aludt, aludt és aludt. Így azt sem érezte, amikor új barátai, Frici és Dió mellé feküdtek a szőnyegre.

De ez már egy másik történet!

Folyt.köv.